Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Başladı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Başladı

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.

 

Projeye dahil olmak isteyen 4. sınıf ve 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar.

14.02.2024 32

DENEYAP SINAV BAŞVURU SAYFASI:

https://deneyap.org/tr/basvurular/sinav-basvuru/

DENEYAP SUNUMU: 

https://drive.google.com/file/d/164bP0ebUdJ-U9zLuWtdnmxMD5_x2oZh1/view?usp=drive_link

NASIL BAŞVURU YAPACAĞIZ: 

https://drive.google.com/file/d/1q3rYxYCku-hqD_ZVOGfAiiI803Oj6z_s/view?usp=drive_link

DENEYAP TÜRKİYE HAKKINDA:

https://www.deneyap.org/tr/hakkimizda/sss/

BAŞVURU VİDEOSU


TANITIM VİDEOSU

Atölyelerde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler Rize Gençlik Merkezi’nde kurulan Deneyap Atölyelerinde eğitim alacaklardır.

 

Eğitimler Cumartesi- Pazar Günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam  4 grup halinde yapılacaktır. Öğrenciniz dahil olduğu grubun saatinde eğitim alacaktır.

 

1. Deneyap Teknoloji Atölyeleri nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri; Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitim modeliyle eğitim veren merkezlerdir. Atölyelerde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmektedir.

 

2. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin amacı nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin temel amacı; ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğu ve tüm Türkiye’de geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunun inancı ile ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklenmeleri hedeflenmektedir.

 

3. Deneyap Teknoloji Atölyeleri ne zaman kurulmuştur?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri; tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla 2017 yılında Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde hayata geçirildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması yönünde alınan kararla birlikte Deneyap Türkiye projesi başlatıldı.

 

4. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak istiyoruz, eğitimlere nasıl katılabiliriz?

Öğrenci Seçme Sınavı yapılan illerde ikamet eden 4, 5. sınıf öğrencileri; 8, 9. sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri belirtilen tarihler arasında sınava başvururlar.

 

5. Neden tüm sınıf seviyeleri sınava başvuruda bulunamıyor? Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitimler “Ortaokul” ve “Lise” grubu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ortaokul ve Liseye yeni başlayan öğrenciler, okullarından mezun olana kadar 3 sene boyunca Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alırlar. Verilecek eğitim programlarının tamamlanabilmesi için takvimsel durumlar göz önünde bulundurulur. Ara sınıf öğrencileri Deneyap eğitimlerini tamamlayamadan kendi okullarından mezun olma seviyesine gelmeleri sebebiyle sınava yalnızca belirtilen seviyedeki öğrenciler başvuru yapabilir. 1. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde hangi eğitimler verilmektedir? Atölyelerimizde, yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmektedir.

 

Eğitim başlıklarımız; (Yüz Yüze Eğitimler)

• Tasarım ve Üretim

• Robotik ve Kodlama

• Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti

• İleri Robotik • Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji

• Enerji Teknolojileri • Havacılık ve Uzay Teknolojileri

 

(Çevrim İçi Eğitimler)

• Yazılım Teknolojileri

• Siber Güvenlik

• Yapay Zeka

• Mobil Uygulama şeklindedir.